Search Engine Marketing

Rămâi fidel valorilor tale. Asta e motivul pentru care tu ești un succes și modul în care faci ca lucrurile incredibile să devină realitate. – Rafe Offer

Mediul online primeaza in fata oricarui alt mediu de transmitere al informatiei la momentul actual si la cum se preconizeaza lucrurile acest fapt nu se va schimba in viitorul apropiat, poate nici chiar in viitorul putin mai indepartat. Acest boost continuu al internetului si mentinerea in topul preferintelor consumatorilor de informatie se datoreaza si faptului ca mai nou, internetul poate fi accesat de pe aproape orice tip de dispozitiv care dispune de un ecran, si nu numai. Astfel oriunde s-ar afla utilizatorul, acesta poate sa acceseze internetul si sa inceapa sa caute informatii relevante pentru el. De aceea este foarte important ca site-ul tau sa poata fi accesat de catre orice dispozitiv in orice moment al zilei, astfel incat clientii tai sa fie in permanenta conexiune cu tine si cu brandul tau.

Search Engine Marketing Inteligent…

…sau arta de a da continut de valoare pe gratis. La asta se rezuma si Search Engine Markeiting (SEM). Consumatorii la un moment dat vor avea nevoie de tine, si in acel moment tu trebuie sa asiguri tot suportul pe care il poti oferi, prin intermediul accesibilitati site-ului tau. In momentul in care un utilizator de internet doreste sa initieze o cautare, atunci site-ul tau trebuie sa intre in alerta deoarece el ar putea aparea printre rezultatele cautarii. De fapt, site-ul tau ar trebui sa apara printre primele rezultate ale cautarii. In mod normal consumatorii nu cauta un brand anume, ci cauta un produs anume, sau cauta informatii utile care i-ar ajuta sa rezolve singuri o problema de care se lovesc , asa ca indiferent de ce produs cauta, daca este in gama de produse pe care le oferi tu (valabil si pentru servicii), tu trebuie sa apari ca fiind prima optiune de ales. O strategie buna este sa dai continut valoros in mod gratuit (revenim la importanta blogului) – chiar daca utlizatorul pe moment nu cumpara nimic de la compania ta, el tine minte, stie ca brand-ul tau i-a fost de ajutor iar cand are nevoie de servicii din sfera ta de activitate, ghici la cine apeleaza?

Un drum lung cu multe satisfactii

Pentru a atinge acest obiectiv, drumul a deviat putin. Schimbarile aduse dispozitivelor precum si politicilor si algoritmilor interni ai motoarelor de cautare, a introdus pe acest drum cateva obstacole in plus. Aceste obstacole sunt evidentiate de dispozitivele mobile dar si de retelele sociale, care au devenit usor, usor componente indispensabile a vietii online a utilizatorilor. Pentru a parcurge acest drum cu mai multa usurinta si pentru a putea sa atingi obiectivul putin mai facil, este recomandat sa apelezi la o echipa de profesionisti care stiu cum sa manipuleze acesti factori. Brandion dispune de profesionisti care  pot gestiona astfel de lucruri.

Pana acum am prezentat doar partile grele pe care le presupune un Search Engine Marketing corect, dar exista si parti pozitive care se pot traduce in facilitati. Spre exemplu, daca cercetezi cu atentie poti observa ca in piata SEM exista foarte multe modalitati prin care iti poti promova produsul sau serviciul in mediul online, dar trebuie sa stii cum sa abordezi aceste modalitati, si trebuie sa le analizezi in asa fel incat sa iti dai seama care este cea mai potrivita pentru ce pui tu spre vanzare.

Cum vedem noi lucrurile…

Spre exemplu, ai putea sa iti promovezi produsul sau serviciul prin anunturi simple, pe care sa le postezi pe diferite site-uri, astfel incat sa nu “orbesti” audienta cu opulenta produsului tau daca nu este necesar. In schimb, promovarea produsului tau mai poate fi facuta prin intermediul unor bannere pline de culoare pe care, de asemenea, sa le postezi pe diferite pagini web astfel incat sa atraga atentia. Partea buna este ca nu trebuie sa decizi singur care dintre modalitatile de promovare SEM este cea mai potrivita pentru produsul tau. Brandion iti ofera o echipa SEM cu care poti colabora astfel incat alegerile pe care le faci in directia de Search Engine Marketing sa fie cele mai optime, iar campania SEM sa fie una optimizata la maxim. Pe parcursul colaborarii noastre iti vei da seama ca specialistii nostri pe SEM sunt profesionisti si analizeaza orice factor extern sau intern cu atentie astfel incat sa iti ofere un plan bine pus la punct.

Asadar, modalitatile cele mai generice de promovare SEM sunt urmatoarele:

Articole text destinate pentru reclama

Articolele text sunt probabil cele mai ‘old school’ metode de promovare a unui produs sau serviciu destinat comercializarii/vanzarii, dar inca este de actualitate datorita mediului online. Este mai usor sa publici un articol in mediul online decat era acum 40 ani, publicarea in ziar. Si mai mult decat atat, publicarea mediul online vine impreuna cu un set de feature-uri care permit interactiunea mult mai usoara intre cititorul articolului si brandul care a scris respectivul articol. Un feature foarte principal si care are cu adevarat relevanta este bazat pe localizare. Astfel incat articolul tau va fi afisat cu preponderenta persoanelor dintr-o zona anume, de obicei, zona in care iti desfasori activitatea.

Bannerele

Comunicarea prin imagini a devenit din ce in ce mai populara odata cu aparitia retelelor de socializare care faciliteaza acest tip de comunicare. Cumva este si intuitiva aceasta crestere a popularitatii imaginilor, deoarece implica si un grad de comoditate mai ridicat analizarea unei imagini, comparativ cu analiza unui text scris. Chiar daca pe imagine se prezinta sub o forma sau alta, tot un text redactat, in urma unor studii s-a demonstrat ca o imagine prezinta mai mult interes decat un text. De aceea realizarea unui banner atragator si care sa creeze un impact major ar trebui sa fie unul dintre obiectivele tale principale in ceea ce priveste SEM

Anunturi de test (Test Ads)

Probabil inca esti la inceput de drum si nu stii cum sa transmiti informatia despre produsul sau serviciul pe care il oferi inspre clientii tai. Nu este nici o problema, atat timp cat stii ce isi doresc clientii tai. O metoda foarte ingenioasa pusa la dispozitie de SEM este aceea de testare a anunturilor astfel incat sa poti analiza daca modul in care decizi sa transmiti informatia este benefic si relevant pentru clientii tai.

Continut video

Daca in descrierea bannerelor am mentionat faptul ca imaginile sunt mult mai accesate decat articolele text, credem ca este de la sine inteles, cum sunt percepute videoclipurile. Acest lucru este sustinut si de faptul ca, in ciuda originii YouTube-ului, si anume, o platforma pentru continut video, acesta a devenit recent al doilea cel mai important motor de cautare din lume, bineinteles in spatele Google. Asadar pentru a putea sa iti imbuntatesti si mai mult eficienta campaniei SEM, ar fi recomandat sa apelezi la publicarea unor reclame video cu un caracter profesional pe YouTube.

Feed-urile

O alta metoda la care ar trebui sa apelezi mai ales daca vinzi produse de pe o platforma de e-commerce este cea de evidentiere a produselor in site-urile ce compara preturi.

Mai nou, acest serviciu este oferit direct si prin intermediul unor retele de socializare.

Forumuri

Nu in ultimul rand, trebuie sa iti faci simtita prezenta pe forumurile relevante cu industria in care activezi. Pe aceste forumuri, cel mai probabil se va discuta si despre brand-ul tau, de aceea este foarte important sa fi activ pe forumul respectiv, mai mult de atat sa fi promovat pe formului respectiv. De aceea noi iti asiguram promovare pe aceste tipuri de site-uri.

Brandion este cea mai buna alegere a ta in ceea ce priveste campaniile SEM. Oricum ai alege sa abordezi aceste campanii, expertii nostri se vor asigura ca metoda aleasa va fi implementata intr-o maniera de inalta calitate.

De asemenea, noi suntem deschisi la sfatuiri si pareri, astfel incat noi ne dorim in principal sa dam forma ideilor tale, nu sa intram in forta in campaniile tale publicitare cu propriile noastre idei. Vrem sa cladim o colaborare care sa fie benefica pentru tine si in care sa te simti bine, in timp ce vezi rezultate in timp real. Transparenta colaborarii noastre este cheia, astfel incat fiecare decizie pe care o luam, o luam impreuna in urma unor discutii si consultatii. Scopul nostru final este de a optimiza marketing-ul online pe care tu il desfasori, si asadar sa dispui de o crestere constanta a portofoliului de clienti.

Punem produsele tale in fata celor care au mai multa nevoie de ele.