Optimizare Seo

Ia 20 de ani să îți construiești reputația și doar 5 minute să o pierzi. Dacă te vei gandi la acest fapt, vei face lucrurile diferit.  – Warren Buffett

Motoarele de cautare stau la baza oricarei actiuni pe care doreste cineva sa o realizeze pe internet. De fapt, daca ar fi sa analizam un procent al intregului trafic mondial, incluzand mai ales tranzactiile realizate in mediul online, vom putea observa un covarsitor procent, care ar reprezenta numarul majoritar al tranzactiilor online si al traficului online, intentate cu ajutorul motoarelor de cautare. Din pacate pentru business-ul online, din cauza lipsei de optimizare a paginilor web, mai mult de 84% din paginile de internet nu sunt recunoscute de catre motoarele de cautare utilizate. Prin lipsa de optimizare ne putem referi la continutul neadecvat si structurat intr-un mod neprofesionist sau chiar la arhitectura de baza a site-ului care poate avea o structura neregulata, ceea ce nu o avantajeaza deloc din pespectiva motoarelor de cautare.

Ce inseamna optimizare seo

Prin termenul de Optimizare SEO (Search Engine Optimization – din engleza) se poate intelege o stiinta, o stiinta care se ocupa cu ridicarea nivelului site-ului pe care il detii, astfel incat sa se poata maximiza eficienta. Maximizarea eficientei va aduce odata cu sine, o popularitatea mai ridicata printre rezultatele motoarelor de cautare, astfel incat, dupa o optimizare SEO, pagina ta web va beneficia de o pozitionare naturala in motorul de cautare, mai precis in rezultatele oferite de acesta pentru diferite cautari.

PPC VS SEO

A nu se face confuzia cu renumitele campanii PPC (pay-per-click), care se axeaza pe cumpararea unor pozitii in motorul de cautare, unde nu este vorba  de o pozitionare naturala, organica – anunturile PPC au in fata scris “AD” (reclama). Optimizarea SEO poate fi catalogata ca fiind o campanie de PR (Public Relationships), deoarece se bazeaza pe metode care vor face ca site-ul tau sa urce in mod treptat si complet natural in ierarhia motorului de cautare. Din aceste motive, cand se apeleaza la optimizarea SEO, trebuie constientizat faptul ca e nevoie de rabdare, si ca nu va oferi un rezultat imediat. Procesul de crestere a popularitatii site-ului in motorul de cautare necesita concentrare pe obiectiv, un stagiu de mentenanta care sa fie in continuu prezent si efectuat corect, precum si cercetarea pietei. Toate aceste actiuni se vor concluziona cu aparitia site-ului tau in paginile incipiente ale motorului de cautare.

Cum functionaza Google

Pentru a lua un exemplu de motor de cautare, putem apela la Google, pentru ca este de departe cel mai popular motor de cautare existent. Rezultatele oferite de acesta sunt bazate pe mii de ore de munca a unor ingineri si tehnicieni angajati de compania Google, cu scopul de a dezvolta un set de algoritmi. Acest set de algoritmi secreti sunt influentati de foarte multi factori, cum ar fi: relevanta paginii web, precum si arhitectura acesteia, si in cele din urma, cel mai evident, popularitatea. Scopul final al acestor algoritmi este de a oferi publicului care utilizeaza Google, rezultate extrem de subiective.

Ce iti oferim noi?

Din motivul enuntat mai sus, pentru a putea pune la punct un plan bine stabilit, de optimizare a unei pagini web, este necesara mai intai, o intelegere concreta a acestor algoritmi, in ciuda faptului ca ei sunt secreti, si pana la urma o intelegere clara a modului in care motoarele de cautare opereaza, astfel incat sa poata fi decis modeul de abordare al procesului de optimizare SEO.

Brandion pune la dispozitia clientilor pe care ii consiliaza, un set de servicii SEO care vor ajuta site-urile sa primeasca popularitatea dorita, prin cresterea traficului organic. Pe langa faptul ca dispunem de cunostinte avansate in tot ceea ce presupune domeniul de site-uri: arhitectura, tehnologii, dar si domeniul motoarelor de cautare, incluzand algoritmii acestora , cunoastem si secretele ascunse ale marketing-ului online, astfel incat putem aplica metode si tehnici care si-au dovedit avantajele si au reusit sa aduca o crestere a ierarhiei bazata pe cuvinte cheie a motorului de cautare utilizat.

Optimizarea Seo de succes incepe cu o baza solida

Inainte de a intra efectiv in arhitectura paginii web a companiilor cu care colaboram, la startul procesului de optimizare SEO, vom pune bazele pe intelegerea afacerii clientului nostru. Inainte de toate cautam sa cunoastem toate detaliile legate de obiectivele si scopurile cu privire la marketing, pe care si le-a fixat clientul, si nu mai putin, produsele si/sau serviciile pe care doreste compania clienta sa le comercializeze. Un alt factor important, necesar de stiut, este competitia, astfel incat sa putem realiza un plan de optimizare tinand cont si de strategia ei. In cele din urma, un lucru care merita analizat este consumatorul.

In cele ce urmeaza in procesul de optimizare SEO, o echipa delegata de compania noastra, va conduce un audit asupra site-ului clientului analizand in principal diferite elemente bine stabilite. Printre aceste elemente, putem aminti in primul rand continutul site-ului, elemente de design, care sunt definitiorii in atractia clientilor, precum si arhitectura din background a site-ului, dar si structura lui impreuna cu popularitatea. Practic, echipa noastra va analiza prin intermediul auditului, toti factorii luati in considerare de catre algoritmii motoarelor de cautare.

Dupa ce acest audit se va concluziona si se va putea intocmi un raport, vom putea trece la urmatorul pas al procesului de optimizare SEO: stabilirea unui plan de ridicare a standardelor site-ului. Se va pune accent pe elementele site-ului care consideram ca au un deficit mai decisiv, precum si elemente care vor conduce spre o optimizare a afisarilor in paginile motoarelor de cautare.

Audit SEO

Linkurile create sunt ceea ce ofera site-ului tau puterea de a continua si de a fi relevant. Astfel prin intermediul unui audit, vei putea fi sigur ca strategia de link building contribuie la popularitatea site-ului tau. De asemena prin intermediul audit-ului, echipa noastra isi va putea da seama, de motivele pentru care site-ul tau nu este un ‘favorit’ al motoarelor de cautare.

Un audit SEO are menirea de a oferi raspunsuri la cateva intrebari, iar printre aceste intrebari, cele mai relevante ar putea fi:

  • Care sunt limitarile tehnice pe care le prezinta site-ul tau?
  • Site-ul tau prezinta continut duplicat?
  • Care sunt problemele prezentate de internal linking?
  • Ai ales cuvintele cheie potrivite pentru site-ul tau?

Pentru a da raspunsul clar si raspicat acestor intrebari se vor utiliza diferite tehnici de audit.

Optimizare On page

Poate fi considerat, ca aceasta optimizare On page, este cea mai importanta piesa a intregului process de optimizare SEO, si la randul ei poate atinge niste pasi bine stabiliti:

      -optimizarea title-urilor

      -optimizarea meta-tag-urilor

      -tag-uri HTML

      -optimizarea cuvintelor cheie

      -optimizarea link-urilor interne

      -optimizarea imaginilor

      -optimizarea vitezei de incarcare

      -optimizarea paginii pentru mobil

Practic, optimizarea On page se refera la optimizarea tuturor elementelor prezente pe pagina ta.

Optimizare Off Page

 

Aceasta parte a optimizarii se refera la optimizarea site-ului tau dar din afara lui prin intermediul Social Media, Link-urilor externe, Continut publicitar online si multe alte instrumente.

Practic, daca la optimizarea OnPage Google analizeaza ce spunem noi despre afacerea noastra, la OffPage Google cauta sa afle si ce spun altii despre noi.

Content Marketing

Trebuie sa ramai conectat la consumator cat de mult e posibil, deoarece in urma unor cercetari s-a dovedit ca peste 61% dintre consumatori prefer sa achizioneze servicii sau produse de la companii de care se simt mai apropiati. Aceasta apropiere se poate realiza prin intermediul unei interactiuni mult mai intense intre site-ul tau, precum si reclamele site-ului tau, si consumator.

Tot ce trebuie sa faci, pentru a beneficia la maxim de o optimizare SEO profesionista este sa intri in contact cu noi, iar apoi vom prelua noi hamurile site-ului tau astfel incat acesta sa ajunga cat mai popular printre afisarile paginilor motoarelor de cautare.

Suntem expertul SEO de care ai nevoie!